Weekend till storstäder

Har du inte möjlighet att ta den där veckan eller två för att koppla av som du skulle behöva? Mellan nio-till-fem-jobb, dagis, middagsmat och tid på gymmet kan det vara svårt att hinna med. Om du ändå vill resa bort ett slag, fortsätt läs och ta del av de ovärderliga tipsen på hur man gör det allra mesta av en weekend-resa.

Spendera en weekend i en storstadweekend-447491_960_720

Vare sig det är Stockholm, Köpenhamn eller Rom kommer det alltid finnas något att hitta på. Håll dig dock till städer som inte ligger allt för långt bort. Även om New York kanske lockar kan det bli svårt att vänja av sig jetlaggen innan det är dags att åka hem igen. Man vill inte spendera sin dyrbara weekend på ett flygplan. Dessutom blir det lättare för plånboken!

Planera i förväg

För att göra det mesta av din resa, sätt dig ned (kanske på vägen dit för att spara tid) och planera in ett par restauranger, museum eller vilket sorts sightseeing du nu vill göra – i förväg. Detta kommer spara dig tiden man vanligtvis spenderar irrandes runt efter ett acceptabelt ställe att äta på. Att spara ned adresser på en karta i telefonen är till stor hjälp.

Sänk ambitionsnivån

Nu när du har planerat in ett par ställen att gå till, var försiktig med att inte planera in för mycket. Det är lätt hänt att man vill hinna med att göra så mycket att man inte har tid att slappna av, vilket är hela poängen med en weekendresa. Håll dig till en aktivitet om dagen och två till tre ställen att äta på.

Topp tre resmål om du reser från Sverige

  • Köpenhamn – nära till hands med mycket liv och rörelse. Ta tåget från Malmö och se två fina städer på en weekend
  • Berlin – billigare än de flesta europeiska storstäder med mycket festligheter och döner
  • Paris – vem vill inte spendera en romantisk weekend i Paris? Se Eiffeltornet och ät croissant!