Ving är ett av Sveriges mest anlitade resebolag. De erbjuder bland annat charterresor som är en helhetslösning med flyg, hotell och oftast transfer mellan flygplats och hotell. Den största delen av Vings resor är så kallade solsemestrar där destinationerna är varma soliga platser. Ving har som målsättning att vara den främsta researrangören för semesterresor i Sverige. Den främsta målgruppen för Ving är par över 30 år och barnfamiljer. Man marknadsför ofta sina charterresor som att vara det enklaste sättet att resa men även det billigaste. På hotellkomplexen finns oftast de flesta bekvämligheter så som pooler och även gym. Det är även möjligt att boka all-inclusive där mat och dricka ingår på hotellet. De vanligaste charterresorna varar en eller två veckor men det finns även kortare och längre.ving

Paketresor från Ving

Ving erbjuder även kryssningsresor samt bokningar av endast flyg eller hotell. Man har även bland annat golfresor, träningsresor, bröllopsresor, fotbollsresor samt city- och weekendresor. Konceptet med Ving är främst att man köper ett semesterpaket. Ving menar att man i förhand väljer ut de bästa och mest prisvärda hotellen. Oftast använder man sig av det egna flygbolaget Tomas Cook Airlines Scandinavia. Som kund slipper man således göra allt för många val kring semestern utan kan lita på att man får det bästa flyget och hotellet för pengarna. Ving har även ofta personal på flygplatser som kan hjälpa till vid frågor och eventuella önskemål kring resan.

Charterresor och andra typer av paketresor upplevs ofta som speciellt fördelaktiga om man reser som familj med barn. Det brukar upplevas som lättare att resa med barn om allt är bokat i förväg och att man då vanligtvis inte behöver tänka på sådant som transfer mellan flygplats och boende. Det erbjuds även aktiviteter för barn vid charterresor, bland annat de populära Lollo & Bernie som uppträder och underhåller barn under semestern.