Populära resmål för svenskar

Svenskar är ett av Europas mest resande folk, och många av Europas populära resmål  är väl besökta av svenskar. Vissa resmål är dock extra populära bland folk av en viss nationalitet.

Eftersom klimatet i Sverige är relativt kallt och i långa perioder regnigt är det inte konstigt att svenskar älskar att åka till solen och värmen. Många ser hela hösten fram emot vinterresan med sol och bad på varmare breddgrader. Bland dessa resmål hittar man bland annat favoriten Thailand. Tusentals svenskar åker varje år till Thailand och orter som Phuket eller Khao Lak. Det stabila klimatet, den underbara maten och de oändligt många vackra stränderna bidrar till resmålets popularitet. Liknande destinationer är Vietnam och Filippinerna som också de besöks av många soltörstande svenskar.resmål

Under sommaren är det många som väljer att satsa semestern på solsäkrare destinationer hellre än svenska stränder. Kroatien är en älskad favorit av många, liksom Grekland och Spanien. Ännu åker många partysugna till spanska öar som Ibiza under sommaren. Franska Rivieran har mycket att erbjuda, och även Italien lockar många svenskar att semestra eller till och med köpa sommarbostäder.

Särskilt under senare år har svenskarnas intresse för naturupplevelser varit stort. De älskar fjällvandring i bland annat Norge men också här hemma i de svenska fjällen. Många åker varje år på skidsemester och franska Alperna är ett mycket populärt resmål.

Storstäder är populära resmål

Sist men inte minst älskar svenskar storstadssemestrar. Den första destinationen många tänker på är kanske Berlin. Särskilt unga svenskar väljer gärna att spendera en helg i den tyska huvudstaden och njuta såväl dag som natt av det otroliga kulturutbudet, maten från all världens hörn och ett nattliv som alltid sprudlar. Ett annat populärt resmål för svenskar i alla åldrar är Prag, som lockar med fantastisk arkitektur, fascinerande historia och underbar öl. Åker man till storstäder som Paris, London eller Barcelona kan man vara säker på att träffa svenskar vart man än går.

Svenskar älskar helt enkelt att resa till resmål över hela världen!