Om företaget

Apollo Resor AB är en researrangör som grundades 1982, som specialiserar sig på charterresor främst med resmål i Asien och Europa men också Afrika och Nord- och Centralamerika. Populära resmål under vintern är Dubai och Thailand, men de har Grekland som sin kärnmarknad. Det var till Grekland Apollo arrangerade sina första resor, då med destinationerna Aten, den Atenska rivieran, Naxos och Poros. Apollo verkar i Sverige, Danmark, Norge och Finland. 1997 startade de sitt flygbolag Novair. Apollo är en av Skandinaviens största resebolag med en miljon resenärer varje år, varav ungefär 400.000 svenskar, vilket gör dem till Sveriges tredje största resebolag.

Om resorna

De allra flesta resor riktar in sig på sol och bad. Det erbjuds charterresor med paketerbjudanden som inkluapolloderar både flyg, hotell och mat, så kallat ”All inclusive”. Det innebär att man inte själv behöver planera allt individuellt. På charterresorna har man också tillgång till Apollo-personal som kan hjälpa en med eventuella frågor. Det finns alla möjliga hotell att välja mellan, allt från hotell som riktar sig till barnfamiljer till mer exklusiva hotell. Annars kan man också välja mellan olika kryssningar, utrustade med wifi, mobiltäckning och taxfree-shopping. För den som inte vill ha sol och bad, kan man åka på mer stadsorienterare resor till storstäder som London, New York eller Paris.

Information till dig som vill resa med Apollo

Det finns blandade recensioner om Apollo, den största delen av kritiken handlar om dålig service och okunniga reseledare. Minst lika många recensioner är skrivna av nöjda kunder. Apollo har en kundservice som ska kunna besvara frågor, men det är alltid bra att göra sin egen efterforskning när man bokar en utlandsresa. Både om vart man ska och bolaget man reser med. Detta för att inte spendera mer pengar än vad man behöver och för att vara beredd på eventuella problem som kan dyka upp.